IYRES LANCAR PUSAT SUMBER I – KNOW (IYRES KNOWLEDGE CENTRE)

iknow

PUTRAJAYA, 7 APRIL 2016 - Pusat Sumber IYRES (I-KNOW @ IYRES) "IYRES KNOWLEDGE CENTRE" telah dirasmikan oleh YBhg. Dato’ Adnan bin Hj. Abu Hassan, Pengerusi Lembaga Pengarah IYRES. Majlis perasmian tersebut diadakan bersempena dengan Mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah IYRES kali pertama bagi tahun 2016. Turut hadir sewaktu majlis perasmian adalah YBhg. Sahibus Samahah Dato' Arif Perkasa Prof Madya Dr Asri Zainul Abidin (Mufti Negeri Perlis merangkap Ahli Lembaga Pengarah IYRES.

Pusat Sumber IYRES ini telah dibuka kepada semua dan dijemput kepada semua untuk datang ke Pusat Sumber IYRES bertempat di Aras 10, Menara KBS. Waktu operasi pusat sumber IYRES adalah bermula pada hari Isnin hingga Jumaat dan waktunya adalah bermula pada pukul 9.00 pagi hingga 4.30 petang.

Untuk makluman semua, kira-kira 3000 naskhah buku-buku yang disediakan di pusat sumber tersebut yang merangkumi Buku, Jurnal, Majalah, Kertas Laporan, Kertas Persidangan, Perundangan dan CD.
Kepada yang berkelapangan untuk mendapatkan informasi terbaru berkenaan Pembangunan Belia Malaysia dan pelbagai informasi yang boleh datang ke pusat sumber IYRES.

Informasi tentang I-KNOW:
Menggunakan Sistem Virtua Pembangunan Sistem Virtua (Integrated Library System).
Sirkulasi Pinjaman: Setiap peminjam boleh meminjam lima (5) buah buku bagi tempoh dua (2) minggu.

Waktu Operasi:
HARI: Isnin – Jumaat
MASA: 9.00 pagi – 4.30 petang
Sabtu & Ahad -Tutup
Cuti Umum - Tutup
Kemudahan Questia Online Library (www.questia.com)

 

Disediakan Oleh: Muhammad Zahid Alif Bin Abdul Aziz
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Suntingan: Shariffah Mamat
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.