KAJIAN LAPANGAN SEMPENA SAMBUTAN HARI BELIA NEGARA NEGERI SELANGOR 2016

20160522 hbn selangor

Kuala Langat, 22 Mei – Kajian Sempena Sambutan Hari Belia Negara 2016 bagi Negeri Selangor telah diadakan bertempat di Kolej Matrikulasi Selangor, Kuala Langat pada 22 Mei 2016. Sambutan Hari Belia Negara di negeri Selangor telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Datuk Seri Haji Noh bin Omar, Ahli Parlimen Tanjung Karang. Sebanyak 400 borang soal selidik telah diedarkan oleh enumerator yang dilantik. Pengumpulan data kajian turut melibatkan kaedah Focus Group Discussion (FGD) yang terdiri daripada 4 orang wakil dari JBSN, Agensi Anti Dadah Selangor, Kolej Komuniti Langat dan Majlis Belia Selangor.

Menurut pegawai penyelaras Encik Muhammad Rozaimi bin Abdul Kadir Jelani, pihak mereka mensasarkan penyertaan daripada belia seramai 5,000 orang. Beliau yakin dengan aktiviti utama yang dianjurkan seperti Aerobikton, pertandingan futsal, pertandingan mewarna kanak-kanak, pertandingan tamiya dan hot wheel, paintball target shooting dan lain-lain aktiviti mampu menarik golongan belia untuk hadir memeriahkan lagi sambutan HBN di negeri Selangor.

Hasil komitmen dan kerjasama yang baik daripada wakil pihak JBSN Selangor telah membantu dalam menjayakan kajian lapangan yang dilaksanakan oleh pihak IYRES.

Disediakan oleh: Shahhanim Yahya & Mohamad Saifful Hassan

Disunting oleh : Cik Azura Abidin