MALAM INSPIRASI ANAK MUDA JOHOR

20160528 malam aspirasi anak muda

JOHOR BAHRU, 28 MEI 2016 – Malam Inspirasi Anak Muda Bangsa Johor 2016 yang berlangsung selama dua hari anjuran Pejabat Belia dan Sukan Daerah Johor Bahru @ Y-Centre UTC Johor telah dirasmikan oleh Datuk Bandar Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), YBhg. Tuan Haji A. Rahim Bin Haji Nin bertempat di Dataran Bandaraya Johor Bahru. Turut hadir untuk menyampaikan ucapan aluan pada majlis tersebut Dr. Hajah Wasitah Haji Mohd Yusof, Ketua Pegawai Eksekutif Institut Penyelidikan Pembanguan Malaysia (IYRES). Antara inti pati ucapan aluan oleh beliau adalah memperkenalkan Indeks Belia Johor (IBJ) yang akan dilaksanakan dengan kerjasama Kerajaan Negeri Johor.

Acara dimulakan dengan majlis makan malam meraikan pemain-pemain bola 4th HMFC – MBJB Johor International Soccer 9s 2016 diikuti dengan majlis perasmian Malam Inspirasi Anak Muda Bangsa Johor dan Pelancaran Kelab Rekreasi Integrasi Selatan (KERIS).

Terdapat pelbagai pameran dan aktiviti-aktiviti telah disediakan oleh pihak penganjur dan IYRES juga telah turut serta dalam pameran tersebut bagi mempromosikan Projek 4D Outreach kepada belia Johor yang hadir di dalam program tersebut.

Disediakan oleh:

Farahnina Ahmad Salludin

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Disunting oleh:

Shariffah Mamat

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.