BHUTAN BERMINAT PELAJARI KAEDAH PENGURUSAN KEMUDAHAN UNTUK BELIA

 

 

BHUTAN BERMINAT PELAJARI KAEDAH PENGURUSAN KEMUDAHAN UNTUK BELIA

Oleh : Shareen Binti Mohd Yusof (JBSN Negeri Sembilan )

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

PAROI, 5 NOVEMBER 2013 - Jabatan Belia Dan Sukan Negeri Sembilan telah menerima lawatan kerja dari delegasi Jabatan Belia Dan Sukan, Kementerian Pelajaran Negara Bhutan yang diketuai Ketua Pengarahnya, Mr Chencho Dorji pada hari ini

Kunjungan hormat tersebut disambut Penolong Pengarah Jabatan Belia Dan Sukan Negeri Sembilan, Mohamad Rosdi Mahmud, di Kompleks Belia Dan Sukan Paroi disini.

Antara tujuan lawatan tersebut adalah untuk melihat dan mempelajari selok-belok sistem pentadbiran dan pengurusan kompleks di samping melihat semua kemudahan-kemudahan sukan yang terdapat di sini.

Delegasi tersebut juga mengakui kompleks ini dilengkapi dengan kemudahan serta sistem pengurusan yang baik dan tersusun dengan kadar sewaan yang murah disamping mempunyai kemudahan-kemudahan boleh digunakan tanpa sebarang bayaran seperti trek jogging, parcourse, skate park serta taman permainan kanak-kanak.

Mereka juga tertarik dengan kemudahan sukan yang ada seperti padang bola sepak sintetik, Gymnasium Rakyat 1 Malaysia, ballroom serta gelanggang-gelanggang sukan terbuka yang lain.

Delegasi berharap agar perkongsian maklumat serta kemahiran dalam bidang organisasi dapat dipertingkatkan dan diperluaskan pada masa akan datang menerusi hubungan dua hala di antara kedua-dua negara itu di samping mencari kaedah yang berkesan dalam program pembangunan belia.

Disunting : Razali Haji Mohamed Yassin ( Unit Komunikasi Korporat KBS )

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.