IYRIS PROMOSI MY 1LOGIN

 

IYRIS PROMOSI MY 1LOGIN

Oleh : Muhammad Ariff Mat Jusoh ( IYRIS )

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

 

TANGGA BATU, 16 NOVEMBER 2013 – Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRIS) telah mengadakan aktiviti promosi My 1Login bertempat di Kampung Tangga Batu Pekan, Melaka.

 

My 1Login ialah satu akses yang disediakan oleh kerajaan yang membolehkan rakyat mengakses pelbagai perkhidmatan dalam talian kerajaan. Sebanyak 30 agensi kerajaan terlibat dalam penyediaan perkhidmatan ini. My 1Login boleh diakses di pautan www.malaysia.gov.my iaitu Portal Rasmi Kerajaan Malaysia (MYGOVERNMENT).

Aktiviti utama yang disediakan untuk warga penduduk ialah tayangan video, kaunter pertanyaan dan edaran risalah My 1Login yang telah disediakan oleh pihak Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU), Jabatan Perdana Menteri.

Objektif pelaksanaan My 1Login ialah bagi memudahkan akses secara terus untuk pelbagai perkhidmatan dalam talian bagi perkhidmatan yang disediakan oleh kerajaan di samping meningkatkan sistem penyampaian perkhidmatan awam untuk rakyat.

Promosi tersebut diadakan bersempena penganjuran Program Perkampungan Komuniti Belia Bakti Siswa Turun Ke Desa dan Jejak 1M4U IPPBM Jom Kaji Dan Selidik 2013.

 

Disunting : Mohd Saiful Nizam Mohd Zahri( IYRIS )

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.