IYRES ANJUR HARI BERSAMA MEDIA 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IYRES ANJUR HARI BERSAMA MEDIA 2014

Oleh : Muhammad Ariff Mat Jusoh(IYRES)
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

PUTRAJAYA, 26 Januari 2014 – Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia(IYRES) telah menganjurkan Hari Bersama Media 2014 bertempat di ARL Power Bowl, Alamanda. Seramai 48 orang peserta yang terdiri daripada warga IYRES dan media tempatan telah menyertai pertandingan boling yang merupakan aktiviti utama program tersebut.

 Antara media tempatan yang hadir ialah Berita Harian, Sinar Harian, Bernama, Harian Metro, The Star, Kosmo, NST, Utusan Malaysia dan Unit Komunikasi Korporat KBS. Peserta-peserta telah dibahagikan kepada 12 pasukan yang mana setiap pasukan terdiri daripada empat orang. Pertandingan ini telah berlangsung dalam tiga perlawanan.

Johan berkumpulan pertandingan ini telah dimenangi oleh Kumpulan Satu yang terdiri daripada En. Saufi Hamzah(Berita Harian), En. Mizan Mat Tamin(Sinar Harian), En. Nurul Hidayat Ismail(IYRES) dan En. Mohamad Azlan Kamarazaman(UKK KBS). Pemenang menerima hadiah berupa wang tunai dan hamper. Bagi kategori Individu lelaki dan wanita, johan masing-masing dimenangi oleh En. Adam Najmi dan Pn. Noriah Idris(Harian Metro).

Penganjuran program ini ialah bagi mengeratkan perhubungan komunikasi korporat di antara IYRES dan juga pihak media; berkongsi idea dan perkembangan isu semasa di antara IYRES dan juga pihak media; memberi peluang kepada pihak media untuk mengenali IYRES dengan lebih mendalam serta meluaskan jaringan perkenalan di antara IYRES dan pihak media dan mempromosikan program sepanjang tahun 2014 yang akan dilaksanakan oleh IYRES kepada pihak media.

 Hadir sama ialah Pengerusi Ahli Lembaga Pengarah IYRES, Tn. Haji Adnan Abu Hassan dan Ketua Pegawai Eksektuif IYRES, Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof  yang telah menyempurnakan majlis penyampaian hadiah Hari Bersama Media 2014.

Disunting : Suraya Sulaiman (IYRES)
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.