GITA AKUSTIKA HIBURKAN PENGUNJUNG LORONG SENI EDISI FEBRUARI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GITA AKUSTIKA HIBURKAN PENGUNJUNG LORONG SENI EDISI FEBRUARI

Disediakan oleh : Lizza Imelia M. Sulanah,Unit Komunikasi Korporat

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

PUTRAJAYA, 15 FEBRUARI 2014 – Lorong Seni telah melabuhkan tirainya untuk edisi Februari tepat jam 7.00 petang pada sabtu lalu.

 Program berkonsepkan santai bersama belia ini  diadakan pada setiap bulan telah berjaya menarik perhatian bukan sahaja belia tetapi juga ibubapa dan keluarga yang tinggal sekitar Putrajaya.

 Tidak kurang daripada 500 orang pengunjung  telah hadir memeriahkan Lorong Seni Edisi Februari ini.  Antaranya adalah pelajar-pelajar dari UiTM Shah Alam  yang terhibur dengan persembahan berbentuk akustik oleh 10 penghibur solo dan berkumpulan dalam kalangan belia. Aktiviti  yang dinamakan Gita Akustika itu merupakan platform untuk belia yang meminati muzik membuat persembahan secara terbuka untuk menghiburkan pengunjung. Antara yang membuat persembahan adalah Sabri Stubborn dan Fita UiTM. Mereka  menunjukkan bakat masing-masing menyanyi sambil bermain alat muzik.

 Lorong seni kali ini juga dimeriahkan dengan Glam Bazaar iaitu gerai-gerai jualan  makanan, pakaian, buku-buku yang dinamakan  pasar buku , aksesori wanita serta kraftangan yang diusahakan oleh belia-belia yang minat berniaga.

 Pengunjung juga berpeluang untuk beramah mesra dengan Dena Bahrin, seorang ikon muslimah  dan  pengusaha perniagaan online yang  cukup dikenali dalam kalangan pembaca blog dan online shoppers.

 Encik Sabran Abd. Bahar, Pengarah (Cawangan Pembangunan Potensi Pembangunan) Bahagian Rakan Muda turut meluangkan masa ke Lorong Seni sebagai tanda sokongan terhadap program tersebut.

 Nantikan Lorong Seni Edisi Mac yang menjanjikan pentas yang berbeza, konsop yang lebih menarik khusus untuk para belia bersantai, berniaga dan bersosial secara sihat.

 

Disunting oleh : Adeli Hussin@Drus, Unit Komunikasi Korporat

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.