PERTANDINGAN PASUKAN BOLING PUSPANITA KEBANGSAAN 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERTANDINGAN PASUKAN BOLING PUSPANITA KEBANGSAAN 2014

Oleh : Muhammad Ariff Mat Jusoh (IYRES)
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Putrajaya, 22 Mac 2014 – Kementerian Belia dan Sukan bersama PUSPANITA Kebangsaan telah melaksanakan Pertandingan Boling PUSPANITA Kebangsaan bertempat di ARL Powerbowl Alamanda, Presint 1.

Pertandingan yang dijalankan ini adalah secara individu yang melibatkan PUSPANITA kementerian-kementerian dan seramai 130 orang peserta telah mengikuti pertandingan ini yang berlangsung dari pagi hingga ke petang.

Fokus utama pertandingan ini adalah saringan untuk pemilihan pemain dalam pasukan boling PUSPANITA Kebangsaan. Selain itu, pelbagai kategori pertandingan juga diadakan bagi menggalakkan penyertaan daripada kalangan ahli PUSPANITA antaranya ialah Jatuhan Pin Terbaik, Ahli Puspanita Paling Cergas, Ahli Puspanita Paling Bergaya dan turut diadakan cabutan bertuah.

Pertandingan ini telah diserikan lagi dengan kehadiran YBhg. Dato. Azhar Mohamed Isa, Timbalan Ketua Setiausaha (Antarabangsa & Pengurusan) KBS mewakili Ketua Setiausaha KBS. YBhg. Datuk Jamil Salleh yang sedang bertugas di luar negara ketika itu. Dato. Azhar telah menyempurnakan majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang dan cabutan bertuah.

Majlis turut dihadiri oleh Ahli Jawatankuasa Tertinggi PUSPANITA Kebangsaan dan Naib Yang DiPertua PUSPANITA Kebangsaan, Puan Yatimah Sarjiman selaku mewakili Yang DiPertua PUSPANITA Kebangsaan, YBhg. Puan Sri Dato’ Rohani Abdullah.

Turut hadir ialah YBrs. Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof, KPE IYRES selaku mewakili YBhg. Datin Dr. Asmah Samat, pengerusi PUSPANITA KBS, Puan Hajah Sariah Hj. Shafie, Setiausaha PUSPANITA KBS dan ahli Jawatankuasa PUSPANITA KBS.

 

Disunting : Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof ( IYRES )

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.