YB MENTERI BELIA DAN SUKAN LANCAR GERAN BINARY FUTURE GRADUATE

                                            YB MENTERI BELIA DAN SUKAN LANCAR  GERAN BINARY FUTURE GRADUATE                                    

Oleh : Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof (IYRES)
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Puchong, 15hb April 2014 – GeranBinary Future Graduate telah dilancarkan oleh YB. Encik  Khairy Jamaluddin, Menteri Belia dan Sukan Malaysia semasa lawatan dan ramah mesra beliau bersama dengan para pelajar Universiti Binary pada hari ini.

Sebanyak RM3 juta Geran Binary Future Graduate telah diperuntukkan kepada para belia yang menuntut di universiti tersebut yang turut menyediakan peluang bagi para belia khusus dalam profesion keusahawan. Peruntukkan yang disediakan ini bertujuan melahirkan belia yang memiliki kepakaran keusahawanan untuk bersaing dalam bidang ini melalui sentuhan tangan mereka agar berjaya dalam keusahawanan sendiri.

Seramai 300 prang pelajar Binary akan mendapat faedah dari penyaluran geran khas ini. YB. Menteri menerusi ucapan pelancarannya merakamkan kekaguman beliau terhadap bentuk sokongan yang disediakan oleh Universiti Binary dalam mempersiapkan para graduan yang berbeza daripada segi kualiti bagi mengisi pasaran kerja untuk melahirkan usahawan pada hari ini menerusi pengiktirafan khusus seperti Industry Specialist Professional ( ISP).

Beliau juga turut menyatakan kesediaan KBS untuk bekerjasama dengan Universiti Binary dalam melatih kemahiran keusahawanan di kalangan belia-belia di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN). Menerusi Program yang diaturkan oleh Universiti Binary ini juga,  YB. Khairy Jamaluddin turut menyaksikan upacara menandatangani Perjanjian Persefahaman di antara Universiti Binary dengan pihak SMI Association of Malaysia dalam rangka untuk menyokong usaha persatuan ini dalam memperbanyakkan lagi peluang bagi memperkasakan para belia dalam bidang keusahawanan. Turut hadir menyaksikan majlis yang bermakna dalam agenda pembangunan belia ini adalah YBhg. Tan Sri Azmi Abdul Wahab, Pengerusi Lembaga Universiti Binary, YB. Datuk Seri Mohammed Iqbal, Pro Canselor ,YB Dato’ Professor Joseph Adaikalam, Pengerusi Excecutive Universiti Binary , wakil Pemuda Wilayah Persekutuan KL , wakil Parti Progressif dan wakil dari Majlis Keusahawanan  SME Antarabangsa.                       

Disunting : Unit Komunikasi Korporat, KBS