HARGAI KELEBIHAN GOLONGAN BELIA

HARGAI KELEBIHAN GOLONGAN BELIA

 KUALA LUMPUR, 15 APRIL 2014 – Negara harus menghargai sumbangan dan kelebihan golongan belia kerana mereka adalah tonggak kekuatan sesebuah negara itu.

 “ Kekuatan sesebuah negara dinilai kepada sumbangan dan keberkesanan golongan belia di sesebuah negara itu . Sumbangan mereka amat besar dan begitu bermakna dalam membangunkan sesebuah negara itu, “ ujar Ahli Parlimen Titiwangsa, Dato’ Johari Mohd. Yusof ketika merasmikan Karnival Fiesta Mesra Belia Daerah Wangsa Maju / Setiawangsa di Kompleks Belia dan Sukan (KOMBES) Kampung Pandan dekat sini baru-baru ini.

 Katanya, landskap negara masa depan dilihat pada golongan belia hari ini. Kerajaan sentiasa memberi perhatian terhadap pembangunan dan kebajikan golongan belia hari ini agar mereka sentiasa dihargai dan mendapat perhatian kerajaan.

 Karnivaldua hari itu memberi peluang kepada golongan belia dari seluruh kawasan wangsa Maju / Setiawangsa menunjukkan kemahiran mereka melalui beberapa aktiviti berbentuk pertandingan seperti bolasepak 3 on 3, bola jaring 3 on 3,  pertandingan kompang variasi, sukaneka dan pelbagai aktiviti yang berkonsep “ Dari Belia Untuk Belia “.

 Program ini berjaya menarik lebih 2,000 belia mengambil bahagian atau  mengunjungi pameran dari agensi-agensi kerajaan.

 Dato’ Johari yakin, suara anak muda akan sentiasa didengari kerajaan dan akan memberikan tindak balas segera untuk memenuhi citarasa serta kehendak mereka. Hadir sama pada majlis perasmian itu, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Kuala Lumpur, Sa’adon Suraji.

 Pemenang pertandingan akan mewakili daerah ini ke karnival peringkat negeri sebelum berkumpul di Putrajaya sempena Festival Belia Putrajaya 2014 pada 23 hingga 25 Mei nanti.

 

Oleh: Husna Ahmad Dimyati (Unit Komunikasi Korporat KBS)

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

 

Disunting : Razali Haji Mohamed Yassin ( Unit Komunikasi Korporat KBS)

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.