SAMBUTAN KARNIVAL MESRA BELIA JOM KE PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG MERIAH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMBUTAN  KARNIVAL MESRA BELIA JOM KE PUTRAJAYA PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG  MERIAH

Oleh : Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

PULAU PINANG, 18 Mei 2014 – Pendekatan pelaksanaan Sambutan Karnival Mesra Belia Jom ke Putrajaya  bagi negeri Pulau Pinang disambut meriah di semua daerah yang berakhir pada hari ini bertempat di Perkarangan Kompleks Sunshine DUN Bertam Parlimen Kepala Batas. Program tersebut telah dianjurkan oleh Jabatan Belia dan Sukan Negeri Pulau Pinang.

Kehadiran YB. Menteri Belia dan Sukan, En. Khairy Jamaluddin telah disambut lebih 5000 komuniti belia Pulau Pinang dengan kepelbagaian aktiviti yang berlangsung sejak dari 16 Mei 2014 lagi.

YB. Menteri menerusi ucapannya menyatakan kegembiraan dan beliau berpuas hati dengan tahap perpaduan yang ditunjukkan oleh para belia dalam penyertaan sambutan hari belia kali ini. Beliau dalam masa yang sama mengharapkan agar belia di Pulau Pinang akan terus menyambut pelbagai inisiatif program yang ditawarkan oleh kerajaan khususnya dibawah agenda memperkasakan ekonomi belia.

Selain itu, YB. Menteri juga menyarankan agar penyertaan belia khususnya dalam aktiviti bercorak mempertingkatkan tahap kecergasan menerusi slogan FIT Malaysia  juga disambut baik kearah membudayakan sukan dalam masyarakat di negara ini.

Turut hadir pada majlis perasmian tersebut adalah YB. Dato Seri Reezal merican, Ahli Parlimen Kepala Batas, Dato’ Azhar Md Isa,TKSU KBS, En. Mohamed MalikiMohamed Rapiee, Presiden Majlis Belia Malaysia (MBM), Tuan Haji Fadzil bin Yahya, Pengarah JBSN Pulau Pinang, barisan kepimpinan Pemuda UMNO Pulau Pinang, dan Presiden Majlis Belia Pulai Pinang.

 

Disunting oleh : Unit Komunikasi Korporat, KBS