“CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KELAB REKREASI IPPBM ANJURKAN PROGRAM

“CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR)

Oleh : Muhammad Ariff Mat Jusoh

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

14 Jun 2014, Kuala Lumpur – Seramai 20 orang warga Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) telah menyertai  “Corporate Social Responsibility (CSR)” – Masyarakat Gelandangan anjuran Kelab Rekreasi IPPBM yang telah berlangsung semalam bertempat di sekitar Kuala Lumpur.

Aktiviti utama program CSR tersebut ialah memberi makanan kepada golongan gelandangan di sekitar ibu kota. Sebanyak 120 bungkusan makanan telah diedarkan selama dua jam program tersebut berlangsung bermula dari pukul 10.30 malam hingga 12.30 tengah malam.

Pelaksanaan program ini adalah untuk melahirkan rasa empati dan memupuk semangat kesukarelaan serta memupuk sifat sentiasa mensyukuri nikmat kurniaan Allah s.w.t di kalangan warga IYRES. Usaha ini diharapkan dapat diteruskan untuk sentiasa menghulurkan bantuan terhadap golongan yang kurang berkemampuan. Ukhwah silaturahim antara warga IYRES juga dapat dipupuk melalui aktiviti ini.

Kelab juga merancang untuk mengadakan program ini atau seumpamanya secara berkala bagi memastikan warga IYRES sentiasa peka dan prihatin dengan masyarakat.

Turut hadir ialah Ketua Pegawai Operasi IYRES, Tn. Hj. Zakariah Md Sam.

Disunting oleh : Shahhanim Yahya
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.