PROGRAM SENTUHAN KASIH PUSPANITA KBS

PROGRAM SENTUHAN KASIH PUSPANITA KBS

Oleh : Muhammad Ariff Mat Jusoh
Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

KUALA LUMPUR, 22 JULAI 2014 – Sempena Bulan Ramadan 1435 Hijrah, Biro Sosial PUSPANITA KBS telah melaksanakan Program Sentuhan Kasih PUSPANITA KBS di Taman Seri Puteri Cheras. Seramai 15 orang ahli PUSPANITA KBS terlibat yang diketuai oleh Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof, Pengerusi Biro Sosial PUSPANITA KBS yang mewakili Datin Dr. Asmah Bt Samat, Pengerusi PUSPANITA KBS yang tidak dapat hadir kerana beliau menghadiri program rasmi PUSPANITA di Kementerian Belia dan Sukan Malaysia, Putrajaya.

Program ini bertujuan untuk menyemai semangat dalam kerja-kerja sukarela bagi membantu kumpulan dan golongan yang memerlukan sokongan dan bimbingan di samping menyemai kesedaran terhadap kepentingan dalam membantu dan memberi motivasi kepada kumpulan yang mempunyai masalah agar mereka tabah meneruskan kehidupan di masa depan.

Dr. Wasitah dalam ucapan aluan beliau menyampaikan salam kepada penghuni Rumah Seri Puteri daripada Datin Dr. Asmah Bt Samat. Beliau melalui ucapannya juga menekankan kepentingan ahli PUSPANITA dalam membantu kumpulan tersebut  dan seumpamanya. Beliau berharap silaturahim yang terjalin ini dapat diteruskan dengan pelaksanaan program-program lain pada masa yang akan datang.

 

Seramai 31 orang penghuni Rumah Seri Puteri terlibat dalam program ini. Antara pengisian  program ini ialah sesi motivasi bersama Saudara Suhail Mohamed Kamaruddin, Prsiden Malaysia Gold Award Association (MAGAA). Beliau berkongsikan pemaknaan Ramadan dan kisah-kisah para sahabat untuk dijadikan sebagai pedoman kepada penghuni yang terlibat.

Turut diadakan sumbangan hari raya kepada para penghuni-penghuni rumah Seri Puteri yang telah disampaikan oleh Dr. Wasitah Hj. Mohd Yusof. Turut hadir ialah Puan Aziah Ahmad, Pengerusi Biro Seranta PUSPANITA KBS.

 

Ahli PUSPANITA KBS turut dibawa melawat ke kelas masakan kuih raya yang melibatkan penghuni rumah tersebut. Sesi bergambar mengakhiri Program Sentuhan Kasih PUSPANITA KBS.

  

Disunting oleh: Unit Komunikasi Korporat, KBS