FORUM DAN DIALOG BELIA BERKAITAN GST DI UTC GALLERIA JOHOR BAHRU.

gst

FORUM DAN DIALOG BELIA BERKAITAN GST DI UTC Galleria Johor Bahru.

JOHOR BAHRU, 1 NOVEMBER 2014  - Forum dan Dialog berkaitan isu (GST) yang dilaksanakan di Pusat Transformasi Bandar (UTC) Galleria Johor Bahru, telah dilancarkan Timbalan Ketua Setiausaha ( Antarabangsa dan Pengurusan) Kementerian Belia dan Sukan Malaysia, Dato’ Azhar  Mohamed Isa  disini semalam..

Forum Belia berkaitan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) ini merupakan kesinambungan daripada tiga siri Persidangan Meja Bulat Belia mengenai  GST yang telah pun dilaksanakan sebelum ini melibatkan mahasiswa,Persatuan Pemimpin, NGO’s, Persatuan Peniaga ,dan kakitangan akademik.

Selain itu, Forum dan Dialog ini juga dapat meningkatkan satu  inquiry mind ” dikalangan generasi muda mengenai inisiatif yang membawa input kepada kehidupan mereka untuk menyebarluaskan GST  kepada golongan belia sebagai kumpulan sasar  sebagai persediaan awal  sebelum  pelaksanaannya tahun depan.

Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) bersama Jabatan Belia dan Sukan Negeri Johor melaksanakan Forum dan Dialog Belia  mengenai isu GST untuk memberi peluang kepada generasi  muda untuk mengetengahkan suara mereka sehingga ke perinkat tertinggi.

Berdasarkan persetujuan dan kelulusan program tersebut, siri forum ini akan dilaksanakan di enam lokasi Pusat Transformasi Bandar dan Luar Bandar (UTC dan RTC) di Johor Bahru, Kota Bharu, Melaka, Kota Kinabalu, Gopeng dan Pekan.

Oleh: Muhammad Zahid Alif Bin Abdul Aziz (Unit Komunikasi Korporat)

zAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Disunting oleh: Dr.Wasitah Bt Mohd Yusof (CEO IYRES)