KUNJUNGAN RASMI TIMBALAN KETUA SETIAUSAHA (TKSU) ANTARABANGSA DAN PENGURUSAN, KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN MALAYSIA KE Y-CENTRE UTC JOHOR.

20141110

JOHOR BAHRU, 1 NOVEMBER 2014 - Bersempena Forum dan Dialog berkaitan isu (GST) yang dilaksanakan di Pusat Transformasi Bandar (UTC) Galleria Johor Baru. Y-CENTRE, UTC Johor telah menerima kunjungan rasmi  oleh Timbalan Ketua Setiausaha (TKSU) Antarabangsa dan Pengurusan, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia bagi meninjau perkembangan serta melihat sendiri berkaitan  kemudahan fasiliti yang tersedia Y-Centre UTC Johor.

Y-Centre merupakan salah satu daripada kemudahan yang disediakan di Pusat Transformasi Bandar (UTC), Johor atau dahulunya dikenali sebagai bangunan Kotaraya. Y-Centre UTC Johor telah mula beroperasi sepenuhnya pada  Julai 2014.

 

Sesi lawatan bermula dengan taklimat oleh Timbalan Pengarah (Sukan) Jabatan Belia dan Sukan Negeri (JBSN) Johor, En Daniel Batin. Pelbagai isu telah dibincang khususnya berkaitan aspek pengurusan serta kemudahan fasiliti di Y-Centre. Beliau kemudiannya meluangkan masa hampir 20 minit melawat dan mencuba pelbagai kemudahan yang disediakan Y-Centre.

 

Lawatan ini diharapkan dapat meningkatkan lagi kualiti pengurusan  di Y-Centre, serta  menarik lebih ramai warga Johor khususnya belia mengisi masa lapang dengan pelbagai aktiviti bermanfaat dengan kemudahan fasiliti yang tersedia. 

 

Disediakan Oleh: Mohd Rizal Mohd Sham