PROGRAM ROCK YOUR SPIRIT TARIK MINAT BELIA

JEMPOL, 12  DISEMBER 2014 - Seramai 53 peserta telah  menjayakan Program Rock Your Sprit Peringkaat Negeri Sembilan 2014 yang berlangsung di Kompleks Rakan Muda Jempol dekat sini pada 9 hingga 11 Disember lalu.

Rock Your Sprit merupakan satu branding dan tagline yang menaikkan semangat belia agar mempunyai nilai-nilai murni yang tinggi, patriotism, beretika dan berintegriti.

Program ini adalah satu usaha untuk mendekatkan Rakan Muda dengan golongan sasar di peringkat akar umbi. Pelaksanaan program ini juga merupakan usaha untuk menarik dan  memupuk semangat gaya hidup rakan muda melalui pengisian yang lebih menarik mengikut perkembangan  budaya semasa yang bersesuaian dengan kehendak remaja masa  kini.

Beberapa pengisian  disajikan kepada peserta-peserta yang terlibat seperti pendedakan kepada Kesedaran Semangat Patriotisme, Pengenalan Kepada Anugerah Remaja Perdana (ARP) serta Program Mesra Komuniti Majmuk iaitu bagi mengeratkan hubungan remaja dengan komuniti.

 

Majlis penutup dan penyampaian sijil disempurnakan Pegawai Rakan Muda Jabatan Belia dan Sukan  Negeri Sembilan, Hasnan  Hashim. Turut sama di sepanjang program berlangsung, Reena Nornisha Nordin selaku Pegawai Penyelaras Program.

 Oleh : Shareen Mohd Yusof ( JBSN Negeri Sembilan )

 

Disunting : Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.