FELO PERDANA YANG DIPILIH MEMPUNYAI KUALITI KEPIMPINAN

PUTRAJAYA, 8 JULAI 2015 – “ Mereka yang terpilih sudah mendapat pengiktirafan kerana mempunyai kualiti kepimpinan,” ujar Perdana Menteri, Dato’ Sri Najib Abd Razak semasa menyampaikan ucapan dalam Majlis Penyerahan Felo Perdana Kepada Menteri Kabinet.   

“ Kita juga melakukan program ini kerana kita inginkan kepimpinan genarasi muda diperkukuh,” tambah beliau dalam majlis tersebut yang diadakan di Bangunan Perdana Putra.  

Beliau menasihatkan peserta felo perdana agar menggunakan pengalaman dalam program ini untuk memahami apa yang berlaku di sebalik sesuatu keputusan ataupun dasar yang dibuat.  

Beliau berharap felo perdana dapat memainkan peranan dalam komunikasi dengan rakyat dan membantu kerajaan dengan menjadi jurucakap tidak rasmi kepada kerajaan di samping menimba satu pengalaman yang besar.  

Seramai 83 peserta felo perdana dipilih untuk menyertai program felo perdana tahun ketiga ini. Kesemua mereka merupakan pelajar-pelajar daripada lebih 50 universiti dari sembilan buah negara seperti Malaysia, United Kingdom, Amerika Syarikat, Perancis, Jordan dan Australia.  

Bagi tahun ketiga ini juga, Ketua Setiausaha Negara akan menjadi mentor kepada dua peserta felo perdana yang terpilih buat pertama kalinya. Hadir sama dalam majlis ini ialah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Ali Hamsa dan Menteri-menteri Kabinet lain.   

Oleh : Azlin Emiza Jamri (Unit komunikasi Korporat KBS)

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 

Disunting : Razali Haji Mohamed Yassin (Unit Komunikasi Korporat KBS)

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.