2014 SEBAGAI TAHUN PRODUKTIF DAN CEMERLANG BAGI KBS

 

2014 SEBAGAI TAHUN PRODUKTIF DAN CEMERLANG BAGI KBS

Oleh : Razali Haji Mohamed Yassin ( Unit Komunikasi Korporat KBS)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PUTRAJAYA, 10 JANUARI 2013 – Menteri Belia Dan Sukan, YB. Encik Khairy Jamaluddin menuntut warga Team Kementerian Belia dan Sukan (Team KBS) agar menjadikan tahun 2014 sebagai tahun yang produktif dan cemerlang bagi KBS.

 Tahun 2013 dilihat sebagai tahun yang membawa kegemilangan  kepada kementerian ini dengan memperoleh beberapa kejayaan sama ada di peringkat domestik mahupun antarabangsa.

 Katanya, kejayaan kontinjen Sukan Sea yang bertanding di Myanmar baru-baru ini  dengan meraih 43 pingat emas melepasi sasaran 40 pingat dianggap sebagai satu kejayaan yang cukup manis walaupun beberapa acara sukan yang diharapkan gagal meraih pingat.

 “ Tahun 2014 dilihat sebagai tahun yang amat sibuk bagi KBS dengan pelbagai aktiviti yang melibatkan belia dan sukan. Festival Belia Putrajaya yang dijadualkan pada bulan Mei nanti bermula dari peringkat daerah, negeri dan berkahir di Putrajaya yang bertemakan “ Dari Belia Untuk Belia ”.

 “ Bidang sukan pula, kita akan mula melaksanakan Kelab Sukan Komuniti  di seluruh negara, Sukan Komanwel, Sukan Asia, Sukma di Perlis serta beberapa aktiviti yang menuntut agar kita bekerjasama sebagai satu pasukan untuk menjayakannya,” ujarnya pada Perhimpunan Mesra Bulanan KBS bagi bulan Januari di Dewan Serbaguna Podium B.

 YB. Encik Khairy Jamaluddin juga yakin dengan komitmen warga Team KBS untuk merealisasikan hasrat untuk melaksanakan sidang pertama Parlimen Belia mengikut perancangan yang telah ditetapkan. Katanya, kejayaan pelaksanaan Parlimen Belia ini melonjakkan nama dan imej KBS terutamanya dalam merealisasikan satu dari enam inisiatif Makmal Belia.

 Beliau yang menyambut ulang tahun kelahirannya pada hari ini  diraikan di perhimpunan ini. Turut diraikan, Ketua Setiausaha KBS, Datuk Jamil Salleh yang menyambut hari lahir pada 8 Januari serta Timbalan Ketua Setiausaha ( Strategik )KBS, Dato’ Harun Che Su yang juga menyambutnya pada hari ini.

 

Disunting : Adeli Hussin@Drus ( Unit Komunikasi Korporat KBS )

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.