KURSUS PRA PERKAHWINAN PERCUMA UNTUK BELIA KEDAH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KURSUS PRA PERKAHWINAN PERCUMA UNTUK BELIA KEDAH

 

ALOR SETAR, 3 APRIL 2014 – Berita baik untuk para belia negeri Kedah. Kerajaan Negeri Kedah melalui Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah dengan kerjasama Majlis Belia Negeri Kedah telah menganjurkan Kursus Pra Perkahwinan secara percuma untuk golongan belia di seluruh Negeri Kedah.

 

Penganjuran kursus ini bertujuan untuk memudah serta meringankan kos yang ditanggung  pasangan yang ingin berkahwin terutamanya golongan belia. Kursus ini juga adalah janji dalam manifesto semasa Pilihan Raya Umum ke 13 lalu. Seramai 1,000 orang telah mengikuti kursus ini di seluruh negeri ini.

 

Kursus ini dilaksanakan di empat zon iaitu Zon Utara bertempat di Kubang Pasu, Zon Selatan di Kulim, Zon Tengah di Sungai Petani dan Zon  terakhir di Langkawi. Majlis Penyampaian Sijil Kursus Pra Perkahwinan telah diadakan pada 2 April lalu bertempat di Dewan Seri Negeri, Alor Setar, Kedah untuk meraikan peserta-peserta tersebut. Majlis bersejarah itu disempurnakan  Menteri Besar Kedah, Dato' Seri  Haji Mukhriz  Tun  Mahathir. Turut hadir, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Kedah, Haji Aziz Haji Hamid.

 

Oleh : Norhiyanti Norjohannan ( JBSN Kedah )

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.